Syysresepti eli...
...Riquen Syksyn värinen sadonkorjuupata.
Ainekset:
Hieman vihreää
-Kourallinen ruohosipulia
-6 senttiä purjosipulia
-Tukko basilikaa
-Paljon oliiviöljyä
Hieman keltaista
-Pieni pala juuriselleriä
-Puolikas palsternakka
-Puolikas lanttu
-Yksi keltasipuli
-Pikkuisen sitruunan mehua
Hitunen oranssia
-Kolme porkkanaa
Aika paljon valkoista
-200 grammaa valkokaalia
-Puolikas kukkakaali
-Kolme perunaa
-4 kynttä valkosipulia
-Ripaus valkopippuria
-Reippaasti suolaa
Ripaus punaista
-Puolikas punainen paprika
-Tujaus tomaattipyrettä
Ehkäpä vähän myös lihaa?
-Kieppi lenkkimakkaraa
-100 grammaa pekonia
Ja vähän ruskeaa
Puolikas kasvisliemikuutio
Pari pisaraa balsamikoa
Sitten vielä vettä
-Vettä 7 desilitraa
Väripaletti on kasassa. Ei kun maalaamaan!
Kuutioi juurekset ja laita ne kattilaan kiehumaan veden keralla. Lisää puolikas kasvisliemikuutio ja ripaus suolaa. Anna kiehua 15 minuuttia.
Paloittele purjo, pekoni ja valkosipulin kynnet, ja paista ne kevyesti oliiviöljyssä. Lisää pataan. Paloittele vihannekset ja kuullota oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää pataan ja anna kiehua taas viisi minuuttia.
Paloittele lenkkimakkara ja lisää padan joukkoon. Mausta koko keitos balsamikolla, basilikalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää vain mausteita, jos siltä tuntuu.
Anna kiehua vielä 5 minuuttia ja lisää silputtu ruohosipuli. Ota pata pois liedeltä ja anna hautua vielä kasaan 10 minuuttia. Ja kas...
...värikylläinen syyspata laittaa pian niin suun, silmän kuin vatsankin iloitsemaan!
Ja jos epäilette reseptin toimivuutta, voin kertoa, että niin reseptiä kuvittavat valokuvat, kuin itse patakin oli valmistunut yhden ja samaisen päivän aikana.
Posted by Rique Rique Sputnik | 7/10/06 01:40
Lähetä kommentti