« Home | häh? » | on se hyvä... » | kesken kirjoittamisen toimittaja muistaa parisuhte... » | yliopistot... » | matkan matematiikkaa » | poikkeus vahvistaa ja niinpäinpoispäin » | Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito. » | elämä on valintoja » | Koiruus on vääryys » | aha »

Tämän päivän anarkismi on huomisen konservatiivisuutta.


Tietenkin suomalainen media on julistanut jo etukäteen kaikki ASEM-kokoukseen liittyvät mielenosoitukset anarkistisiksi mellakoiksi ja mässäilevät jo etukäteen kauhukuvilla noista mellakoista, ja siten ruokkivat peruskonservatiivisen ihmisen turvallisuushakuisuuden (ja hänen tumman puvun tahrattomana selviämisen) kauhukuvilla.

Mahtoi olla antikliimaksi, kun mielenosoitukset alkoivat Falun Gong -järjestön 20 kannattajan kokoontumisella Kiinan suurlähetystön edessä, jossa vastustettiin ihmisoikeusloukkauksia. Tai kun Suomessa asuvat thaimaalaiset, filippiiniläiset, kambodzhalaiset ja myanmarilaiset demokratia-aktivistit mielenosoituksellaan muistuttivat demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen puutteesta kotimaissaan.

Voipi olla melkoinen haaste suomalaisille anarkistiaktivisteille toteuttaa kaikki pelot ja odotukset mellakoiden suhteen, koskapa niitä odotetaan kieli pitkällä.

Mutta entäpäs jos mitään ei tapahdukaan? Jospa Helsingin keskustan kadut ovatkin kokouspäivinä vain täynnä iltakävelyllä köpötteleviä seniorikansalaisia ja lastenvaunuja työnteleviä lapsiperheitä?


Eli siis ei yhtään mielenosoitusta, eikä edes alkeellistakaan mellakkaa?

Vähänkö se on pettymys.

Se on pettymys medialle, joka joutuu tyytymään raportoimaan kuivista kannanotoista ja keskusteluselonteoista (päätöksiähän tämä kokous ei ole tekemässä.) Puisevat asiaa puhuvat päät eivät tunnetusti myy. Ja kun uutishuoneissakaan ei sitten pulssi pääse kutkuttavasti kohoamaan.

Se on pettymys maakunnista raahatuille poliiseille, jotka ovat tottuneet lähinnä kärräämään ilta illan jälkeen jo nimeltä tuntemiaan juoppoja putkaan. He ihan varmasti toivovat hieman toisenlaista säpinää pääkaupungin komennukselta.

Ehdottomasti pettymys se on kokoukseen osallistuneille valtionpäämiehille ja delegaatioille, joiden valta-asemaa vastareaktiot mukavasti pönkittävät. Vallan varmin merkkihän on vastarinnan välitön läsnäolo.

Pettymys se on myös skandaalinhakuiselle iltapäivälehtien lukijakunnalle, joka joutuisi ASEMin yhteydessä muutoin lukemaan talousjargonia tai hui! jopa kuivia poliittisia uutisia.

Mellakathan siirtävät ASEMin mukavasti lööppeihin koko kansan kauhisteltavaksi:
(Katkelmia ensiviikon suomalaisista kahvipöytäkeskusteluista lööppeihin loikanneiden mielenosoitusten ja näyttävien mellakoiden jälkeen.)
- "Voe mitä hulikaaneja!"
- "Sen se tekkee, kun tuommoset itämaiset mutiaiset pääsee Suomen maaperälle kokoustammaan"
- "Se on sen EU-puhheenjohtajuuven syytä"
- "Ei sieltä EU:sta oo mittää hyvää tullunna. Tirektiivejä vuan!"
- "Ei riittäny se EU, nyt on joku ASEMI ja sekasorto kaduilla."
- "Ovatpa kamalia nuo huligaanit, kun on se niin hienoa kun Suomessa käy kaikkia hienoja ministerejä ja se Brunein sulttaanikin tuli! Eikö ne jotkut anarkistit, tai mitä ne nyt on, ymmärrä miten hienoa on, kun Suomessa käy niin arvovaltaisia vieraita. Onhan se niin pienelle maalle kuin Suomelle niin ainutlaatuista ja hienoa!"
- "Siis niinku mitä tekemistä Stockan näyteikkunan rikkomisella on muka ihmisoikeuksien kans? Mä en tajuu."
- "Mitä ne nyt meistäkin ajattelee, kun nuo tuolla kadulla riehuu! On se vaan kamalaa!"
- Ne nyt on vaan tätä jotakin häiriintynyttä huonoissa oloissa kasvanutta itälähiöiden nuorisoo, joiden yksinhuoltajamutsi äänesti Tony Halmetta."
- "Kyllä se pitää vieraita vaan kunnioittaa, kun on kerta kutsuttu. Notta."
- "Onks se ASEM, niinku se EM? No, niinku se peli, se joku karsinta tai sillai? No se jalkapallopeli siel stadikalla? No se, jossa Christiano Ronaldoki oli? IIK! Ronaldo OLI NIIN IHQ! Nii-i! No mut niin me siel stadikalla huudettiin! Niin et ollaaks meki nyt sit niinku jotain niit anarkistei vai?"

---

Mielenosoitusten ja mellakoiden puute on pettymys tietysti myös monille päivystäville dosenteille ja erilaisille yhteiskuntatieteilijöille, ja aikanaan myös mediatutkijoille ja Suomen poliittisen historian tutkijoille.

Maailma on näytelmä, eli jos haluat olla kiltti ja täyttää odotuksia, ei kun musta lippu liehumahan!



Tai sitten uhmakkaasti rattaat ja vaari mukaan ja kohti kokouspaikkaa!

yhteys

    jumalansana@yahoo.com

disinformaatio

    kauppatieteilijöitä // 1
    humanisteja // 4
    1 valtion virallinen nörtti
    keskimääräinen vuosikurssi // 8+
    sijainti //
    1|vaasa
    1|helsinki
    1|pohjoispohjanmaa
    1|pohjois-savo
    2|turku

oliko lystiä

 feedi
                 eXTReMe Tracker