« Home | tiedemies... » | saatanan tunarit » | Matkakuume 39,8 » | Vali, vali » | ...tämän takia en bloggaa omalla nimelläni » | sanomalaiset... » | I'll get me coat » | Autoton päivä » | pieniäsuuria ongelmia » | ...ne saksalaiset »

päivän kveekarit

yle jaksaa antaa lähetysaikaa "krapulaisille pitsansyöjille", eilen vuorossa oli a-talk

no, toisaalta harvoin kanavilta näkee niin hyvää komediaa kuin eilinen prekariaatin itsensänolaus

ainoa harmi oli, että vastainttäjäksi oli taas jonkun kiven alta kaivettu keskusteluohjelmiin täysin kelpaamaton backlund(?)

kiinnostaisi tietää, mistä näitä arkki-idiootteja syntyy, parhaimpana esimerkkinä ehkä tämä eetu viren...

-paljonko te sitten haluaisitte ilmaista rahaa?
-en minä tiedä
-pakkohan teillä on joku summa olla
-no, 600-700 euroa kuussa
-kuka sen sitten maksaa?
-siitä ei ole nyt kysymys, ei puhuta siitä


case closed


vahvin pointti tuntui olevan "siitä on annettava korvaus, mitä ne kaikkialla tekevät"

siis mistä, en minä ole syönyt pitsaa pitkään aikaan, eikä ole äskettäin krapulaakaan ollut. jäänkö minä sitten kokonaan vaille ilmaista rahaa?


huvittavinta tosin oli, että kumpikin kveekari halusi tulevaisuudessa "olla tekemisissä kirjoittamisen kanssa ja saada siitä korvauksen"

ihan ilmainen vinkki, minä kun "olen tekemisissä kirjoittamisen kanssa" ja saan siitä myös korvauksen...

siihen auttaa kun on lahjoja ja hankkii koulutusta sekä sen työpaikan

toisaalta, ainakin tytsy taisi olla valtsikkalainen, joten pieni ihme olisi myös hyväksi


btw. tosin minäkin aloitin työurani erilaisista "paskaduuneista", jotka eivät kuulemma prekariaatin jäsenten ihmisarvolle käy (merkkaako tämä, että perustyöt tekevät tulevaisuudessa robotit, maahanmuuttajat vai ei-veljeskunnan jäsenet?). toisaalta, jos preekareilla on, että pappa betalar niin sitten pappa betalar


...ihme sakkia

Niin, tuo paskaduuni-käsitteen ymmärtäminen tässä yhteydessä lienee se hankalin seikka. Eihän se hyvää peeärrää prekariaatille tuo, kun mainostavat itseään paskaduuniin sopimattomaksi, ilman sitä ne saattais saada myös laajat kansanrivit liikkeelle.

Tässähän on kysymys kuitenkin jos ei nyt akateemisesta niin ainakin korkeasti koulutetusta nuorisosta, jotka eivät koulutuksestaan huolimatta löydä haluamiaan töitä.

Vinkkisi on hyvä. Kyllä mua ainakin on varmaan "urallani" auttanut se, että olen tehnyt aluksi niitä "paskaduuneja" jotka ei koulutusta vastaa; se on ainakin osoittanut, että työmoraalia löytyy. Siis myös tälle nykyiselle työnantajalle, joka on ottanut oman alan töihin valmistumattomuudesta huolimatta.

Harmittaa vähän se, kun tavallaan ne ovat ihan hyvällä asialla. Argumentaatio ja retoriikka ei vain tunnu olevan niitä vahvoja puolia.

kössi olet kyllä siinä ihan oikeassa, että "teiniangsti" on ehkä kuvaavin ilmaus ko. "liikkeelle"

että kun ei pystytä protestoimaan vanhempia vastaan niin valitaan sitten kasvoton hirviö nimeltä kapitalismi


toisaalti, niinhän kyse on käytännössä kaikissa näissä "liikkeissä" kuten tässä tai esmes oikeutta eläimille -sirkuksessa

harva haluaa mielikuvia vastaan kohkata enää parikymppisenä, kun alkaa aikuistua ja muodostamaan jonkinlaista kuvaa maailmasta ja yhteiskunnasta

piti vielä lisätä, että jos vielä "vanhempanakin" jaksaa noin yksisilmäisen fundamentalistisesti jahdata tuulimyllyjä (kuten lehtitietojen mukaan mm. vihreiden nuorisopomot ja voimalaiset jaksavat), niin se vika on kyllä lähempänä kuin yhteiskunnassa

Tuosta omasta "hyvällä asialla" kommentistani voisin sanoa sen verran, ettei ollut tarkoitus ilmaista, että olisin esimerkiksi perustulosta samaa mieltä kuin nuo teiniangstiset kasvollistuneet vaikuttajayritelmähirviöt.

Lähinnä tarkoitin sanoa, että kaikenlainen yhteiskunnan eriarvoistumisen vastustaminen on mielestäni tervetullutta, ja juuri tässä kontekstissa "paskaduuni" on ihmekäsite.

Ylipäätään mielestäni olisi syytä korostaa sitä, että työn laadun arvottaminen (ja sitä kautta myös palkkauksen määrittäminen) pelkästään niistä lähtökohdista käsin, mikä on tuottavinta (huom! taloudellisesti tuottavinta) ei ole tasa-arvoista. Mutta juuri tästä syystä toimittajan keskipalkka on suurempi kuin opettajan (kumpi hyödyttää enemmän yhteiskuntaa, asiansa osaava luokanopettaja vai lööppilehden toimittaja?).

Mutta joo, eihän tämä liity asiaan, meikä onkin tällanen typerä blondi, joka ei tiedä mitä on globalisaatio saati sitten että tietäisi kuka se semmoinen kapitalistisaatana on.

Ai niin, -äS, kovin olisi ikävää, jos kakskymppisenä olisi aikuinen, ja kyseenalaistamatta alistuisi nielemään yhteiskunnan sellaisena kuin se on.

Mitäköhän ne kansanedustajat mahtavat päivät pitkät puuhata?

Ja yksi juttu vielä:
Ennen kuin sotkette vihreitä (-äS puhui niiden nuorisopomoista, en tiedä keitä tarkoitti) ja prekariaatti.orgia(a) keskenään, selvittäkää millaista perustulomallia vihreät esittävät (erilainen kuin vahvimmin ääneen päässeiden aktivistiprekariaattiörkkien näkemys), vihreiden esitys löytyy allaolevasta osoitteesta

http://www.vihrealiitto.fi/lennakit/perustulo.shtml

Lähetä kommentti

yhteys

    jumalansana@yahoo.com

disinformaatio

    kauppatieteilijöitä // 1
    humanisteja // 4
    1 valtion virallinen nörtti
    keskimääräinen vuosikurssi // 8+
    sijainti //
    1|vaasa
    1|helsinki
    1|pohjoispohjanmaa
    1|pohjois-savo
    2|turku

oliko lystiä

 feedi
                 eXTReMe Tracker