« Home | ei se kauas paiskannut » | kukkulan kuningatar » | ei ymmärrä » | näytä rusketusraidat, beibe » | Kettuilua kerrakseen » | ei jeesus... » | niin se maailma mataa » | uudelle uralle? » | positiivi » | levoton päivä vaatii levottomat jutut »


Operaatio Maitojunan kunniaksi Rique Rique Sputnik esittää: fiktiivis-faktinen verbaaliviritteinen blogiperformanssi.

Kolmenkympin kriisi livenä!
Vain tänään Kottolassa! Kääk!

Lukuohjeeksi: Kunkin tekstikappaleen lähdeviitteet on sijoitettu kappalaiden alalaitaan laiskuudesta ja suoranaisesta piittaamattomuudesta johtuen.


Täytin 30 jo viime toukokuussa, mutta kesti tovin ennen kuin ymmärsin, että kriisiytyminen on ainut rehellinen keino kohdata se raastava todellisuus, että maapallo on pyörähtänyt akselinsa ympäri jo yli kolmekymmentä kertaa sitten vuoden 1975, minä sen pinnalla töröttäen. Kun nyt olemassaolollani kuormitan tätä planeettaa edelleen, onkin syytä miettiä, että miksi ihmeessä ja vieläpä näin pitkään ja kuinka voisin vielä lunastaa paikkani tässä maailmassa jatkossakin? ( Luther. M , Teesit 1-14. Wurttenbergin Kirkon ovi: 1758, Wittgenstein, Tuomas Akvinolainen, Erasmus Rotterdamilainen, Platon, Sokrates, Raamattu. Uusi ja Vanha testamentti 1-200, 589-1006. Suomen Laki. Normikäyttäytyminen I-III, Laskuoppia ja sitä itteään esikoululaisille. W+G: 1980. )


Tarkasteltuani elämäni kulkua suhteessa elämäntapa- ja elinaikaodote-
mittareihin
(Tilastokeskus. Julkaisuja 1975, 102-200, 1983a,b, 1998,& 2002, Stakes . Terveet elämäntavat. 2004) totesin, että kriisiytymiseni ei ole ainoastaan välttämätöntä, vaan myöskin todennäköistä.

Kouluttautuminen ja työssä ja työyhteisön jäsenenä kehittyminen sekä omien henkilökohtaisten voimavarojen ja vahvuuksien kanavointi kohti elin-ikäistä oppimista olisi nyt suotavaa, ellei jopa tavoiteltavaa. Ja mediaanit olkoot ohjenuoria itsemittarointiin. (Opetusministeriö. Opetuksen kehittämissuunnitelma. 1995-2005., Opetuskasvatushallitus. Hyvästä oppilaasta hyväksi veronmaksajaksi, Peruskoulun A&O . 1979).

Sisälläni pahoinvoivan ja väärin ymmärretyn lapsen hoivaaminen kohti eheää aikuisuutta, auttaa minut selviämään tästä raastavasta kriisistä. Parannus perustuu oman identiteettini etsimiseen ja menneisyyden kohtaamiseen ja tulevaisuuden pelkojen tunnustamiseen. (Freud. S. 1589. Pseudominä, mä itte ja enämpi mää.)


Tullakseni täysivaltaiseksi yhteiskunnan jäseneksi ja reippaaksi veronmaksajaksi minun täytyy tienata jonkin verran enemmän verrattuna siihen, mitä koskaan tulen työlläni ansaitsemaan, ja palkkatulojeni täytyy kasvaa lähes eksponentiaalisesti vuosittain yhteiskunnan tukipylvään statuksen saavuttaakseni. (Verohallinto 2001-2005, Eläketurvakeskus. Palkansaajan eläketurvakertymät 1989-2005. Valtionvarainministeriön katsauksia valtion- ja kunnallisverokertymistä vuosille 2000-2075)


Itsetuntemus on avain kehittymiseen ja sitä täytyy hyödyntää ahkerasti. Olen Myers-Briggs persoonallisuusindikaattorissa INTP elikkäs jokseenkin introvertti ja rauhallinen ajattelija ja myöskin enneagrammiteorian mukaan olen Sopeutuja, jonka toiminta on vaistokeskuksessa ja jonka siivet ovat Menestyjä ja Tarkkailija, ja jonka kehitysalueet ovat Mussuttaja ja Vaipuja. Horoskoopissa olen Aurinkomerkiltäni Härkä, Kuu on Oinaassa ja Merkurius kaksosissa ja sit viä Mars kaloissa, joten olenpa juurevan rauhallinen ja luotettava, paitsi myös jääräpäinen ja tulinen, ja vieläpä ailahteleva ja impulsiivinen. Joten enköhän näistä aineksista rakentuneena tunne jo olevani ihan olemassa lukuisine ominaisuuksineni, joita tämän itsetuntemuksen kautta pystyn paitsi tunnustamaan, mutta joiden avulla kykenen myöskin kasvamaan ihmisenä ja ymmärtämään oman rajallisuuteni ja hyväksymään itseni ja myös muut sellaisena kuin he ovat. Olen. Kuka? Tänäänkö? (Astrologian aakkoset, Yhdeksän persoonaa elämän tiellä, Katharine Cook Briggs & Isabel Briggs Myers.)



Kaikki riippuu kuitenkin vaan ASENTEESTA! Vähänkö mä oon hukannut elämäni, kunnoon valinnut väärin elämän risteyksissä, hyi mua! Täytyy nöyrtyä ja tunnustaa omat heikkoudet, et ikinä tulisin vahvaksi ja et voisin aloittaa uudelleen. (Itsesääli dramaturgisena tehokeinona, Teatterikorkeakoulun julkaisuja 2001).

Kyllä kaikki mitä mä oon tehny, on jotenkin kasvattunu mua ihmisenä ja on voinut huomata, et kuinka yllättävät asiat vie eteen päin ja elämä kantaa. Ei oo kyl tarvinnu yhtään katua niitä valintoja joita mä olen tehnyt, koska ne on ollut just sillon niitä juttuja mitä mä oon halunnukin ja niiston jää käteen niin paljon kokemuksia, etten mä usko et mä olisin mä ilman niitä. Ja huonotkin keikat on kasvattanut ihmisenä ja on oppinu sillai riskinottoa, et vaix yrittää ja se menee puihin, niin ei sekään oo viä maailmanloppu. (Nami-nami- Jee- Jee ala M. Bjurström, Optimismi rakentavana elämän asenteena.)


Olennaisinta ei saa unohtaa. Tärkeää ei ole näyttää hyvältä, sehän olisi kovin pinnallinen ja omahyväinen ajatus. Kauneuden hoidossa kolmekymppisen naisen täytyy muistaa ennen kaikkea pitää itsestään hyvää huolta. Siksipä nyt muistankin, että aikuistuvan naisen ihon hoitoon kuuluvat ihanan raikkaat silmänympärysvoiteet, jotka elvyttävät päivän rasituksista väsyneet kasvoni. Valokynällä, valkoisella kajalilla ja huolella valitulla meikkivoiteilla voin loihtia hetkessä virkeän ja raikkaan vaikutelman, sekä häivyttää ihon pieniä kauneusvirheitä. Kokonaisuuden täydennän nyppimällä kulmakarvat, ajelemalla kainalot sekö käsittelemällä vartaloni jokikinen elämäni päivä hierovalla selluliittivoiteella. Enkä myöskään unohda vartalon kosteutusta, kasvojen kuorintaa ja ilmettä raikastavia naamioita ja jne & yms ja vain muutamia asioita mainitakseni. ( Me Naiset, Vogue, Lancome. Lumene, Max Factor, Joe Blasco, Patriarkaatti. 10 000 ekr- 2056)

Terve sielu, terveessä ruumiissa! Sen sanoivat parhaiten jo antiikissa. Siis bodypumppaamaan! Että lihaskunto paranee, stressinsietokyky paranee, työkyky kohenee, ja pakara on piukea aina vaan. Ja kun naisellinenkin kuitenkin aina pitää olla ja pukeutua hyvin ja muodin mukaan ja paljastavan seksikkäästi. Siis PITÄÄ! Jos kroppa ei anna myöden, niin kroppa pitää muokata muottiin. Hus! Lenkille, jumppaan, jonnekin veivaamaan sisäreittä normikuosiin! (Sport Gym. Kevään ohjelmalehdykkä. 2006. Reisi, Pakara, Vatsa- jumpalla mielen virkeyttä, elämän laatua ja tehoa työpäivään. 2006.)


Ja entäs ne paheet! Voi niiden määrää ja laajuutta 30-vuotiaalla ihmisellä! Röökiä ja olutta ja viiniä ja siideriä ja snapseja! Ei ei ei! Ei aistinautintojen ole tie kunnollisen naisihmisen, vaan kieltäymyksellä, askeesilla ja ruumiinkurituksella on sosiaalinen hyväksyttävyys ansaittava, hyvän ihmisen sädekehä saavutettava ja tie onneen kivettävä. Totisesti. (Kymmenen askelta hyvään oloon. Terveysvaikutteiset tuotteet kautta-aikojen DDT:stä E 921: een. Tullaan viisaammiksi näin, alkoholin kohtuullinen nautintokäyttö.Oy Alko Ab:n julkaisuja 2000. Juovutusjuomat ja tarkkuusammunta. Kansan raittiussivistysseuran julkaisuja. Viiala:1913.)


Tik. TIK. Tik TIK. Tik. TIK. Eipäs vain täysiveristä ja vakavasti otettavaa 30vee kriisiä voikaan olla ilman klassikkoa: Biologisen kellonhan täytyy tikittää voimaperäisen tiheään ja vähintään niin lujaa, että pää hajoaa ja sukulaiset motkottaa ynnä vanhaksi piiaksi haukkuu. Vanhoina hyvinä aikoina tällainen tapaus olisi jo hautaan asti armahdettu vanhapiika, mutta näin 2000 -luvulla on vielä jakoa ja epätoivoa tarjolla niin sanotulla toisella kierroksella, jossa hätäisimmät parikymppisinä pariutuneet eronneet heittävät uutta rundia kaikkeen kauniiseen pettyneinä ja kyynistyneinä. Mutta siitäkin viis! Biologisen kellon raivokas kalkatus vaimentaa epäilyksen äänen ja jok´ikisen vakavahenkisen ja valveutuneen kolmekymppisikäkriisiytyneen herättää se metakka ja kas ihme; Toisen kierroksen pettäjät ja jättäjät ovatkin täysin kuranttia tavaraa, kun ikääntyvä munasoluntuottaja etsii fuusiota. ( Äiti sanoi, osat 1-10, Minähän sanoin, sanoi äiti. Osat 11-21, Sanoispa sulle jo edes anoppi, äiti sanoi. Osat 22-35.)

Ja jos ette muuten tulleet vakuutetuiksi kriisin syvyydestä, vaikeudesta tahi säälittävyydestä, miettikääs tätä: ns. poroporvarillisen katsannokannan mukaan viettäisin normitilassa ns. ruuhkavuosia, eli lapset olisi pieniä (ne kaikki keskimäärin 1,8), ura olisi putkessa ja tasapainoilisin lähinnä perhe vs. ura vs. parisuhde vs. minä itse -tarvehelvettitrapetsilla, sen sijaan että nyyhkisin kyseisen helvetin puutetta jossakin nörttien netissä, pirun blogissa, jossa ketään ei kiinnosta tällainenkaan vuodatus, koska kaikki on jo sanottu.
Mens sana in corpore pyh!


(Tulkintaohje: performanssi on päättynyt. * Esittäjä kumartaa nyt yleisölle *)

nnnn...jaahas

jahas

Ei tuo onneksi kovin pahalta kriisiltä vaikuta. Olet jo pahimmasta selvinnyt, kun kykenet noin tarkkaan tilanneanalyysiin. Tärkeintä on, ettei jämähdä lamaantuneena paikoilleen kyhjöttämään.

Sitten vain luomaan toimintasuunnitelmaa seuraaville 30 vuodelle. Siinähän sinulla riittää tekemistä uraa luodessa, kauneutta hoitaessa, jumppaillessa, terveitä elämäntapoja etsiessä ja lapsia kasvatellessa.

Lykkyä tykö!

patriarkaatti.

niin.

liekö se vieläkin naimisissa markkinatalouden kanssa, vai joko ovat eronneet? jos ovat, en ole ehtinyt huomata.

BTW: Suosittelen lääkkeeksi nuoria miehiä. (varoitus! vaikutus ei kovin pitkäkestoinen)

Lähetä kommentti

yhteys

    jumalansana@yahoo.com

disinformaatio

    kauppatieteilijöitä // 1
    humanisteja // 4
    1 valtion virallinen nörtti
    keskimääräinen vuosikurssi // 8+
    sijainti //
    1|vaasa
    1|helsinki
    1|pohjoispohjanmaa
    1|pohjois-savo
    2|turku

oliko lystiä

 feedi
                 eXTReMe Tracker